‘Totilassen worden met piaffe en passage geboren’

In de Paardenkrant van 28 september 2023 verscheen een mooi artikel over Totilas. Hij bewees zichzelf in de sport door onder het zadel van Edward Gal naar droomscores te lopen. Als fokhengst voert hij momenteel beide HorseTelex-rankings aan: de Wereldranking én de rankings voor jonge verervers. Zijn grootste jaargang nakomelingen is die van het jaar 2012, waarin ruim honderd Totilassen werden geboren. Maarliefst 13% hiervan loopt momenteel op FEI-niveau, waarvan er 9 paarden uitkomen in de Grand Prix.

Paul Schockemöhle roemt de aanleg voor verzameling bij zijn nakomelingen. Daarnaast geeft hij ook nog eens een fantastische instelling door.

Paul Schockemöhle: “Veel Totilassen worden met passage en Piaffe geboren. Totilassen laten zich maken. Totilas is de interessantste dressuurhengst van de wereld.”

Bekende nakomelingen zijn de recente EK-deelnemers Thiago GS (uit Wahajama Unicef) van Matthias-Alexander Rath, Turbo (mv. Florestan I) van Sorell Klatzko en Total Hope OLD (uit Weihegold) onder Isabel Frese. Daarnaast de Nederlandse paarden Glock’s Total US van Edward Gal, Glock’s Toto Jr van Hans Peter Minderhoud, Governor van Adelinde Cornelissen en Go Legend van Marlies van Baalen.

Lees het volledige artikel in de Paardenkrant editie 39, aanrader!

 

Wij zijn blij Totilas en zijn zonen Total US en Toto Jr te hebben gebruikt in onze fokkerij. In de vrouwelijke lijn fokken we met een dochter van Toto Jr en Totilas. Daarnaast hebben we verschillende jonge merries en hengsten met Totilas bloed in de opfok. Ook zijn we als fokker trots op de goedgekeurde KWPN hengst Pontiac (Total US x Ferro) en de KWPN aangewezen en in Denemarken gekeurde My Toto VDT (Toto Jr x Ferro).