Pontiac

Total US X Ferro Download PDF
  • Geboortedatum 2020
  • Kleur Vos
  • Stamboek KWPN

Informatie

Pontiac VDT (v. Total US x Ferro) is geslaagd voor de KWPN voorjaars- verrichtingstest en is daarmee ingeschreven als dekhengst voor het KWPN. Hij liet gedurende de 5-weekse test al zien veel werklust te hebben, liet zich altijd goed bewerken en was het beeld altijd heel vriendelijk en constant. Hij slaagde dan ook als enige van de vijf ingeschreven hengsten met een 9 voor rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Naast zijn instelling beweegt de hengst ook met veel souplesse, houding en altijd vanuit het achterbeen naar voren.

In het onderzoeksrapport schrijft het KWPN het volgende:

‘Pontiac is een eerlijke en evenwichtige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is viertakt, actief en voldoende van ruimte. De stap zou nog meer tot schrijden moeten komen. In draf heeft de hengst veel takt, een goede ruimte en een goede beentechniek met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop toont een goede beentechniek, is goed van sprong en goed van ruimte. Opvallend is het evenwichtige en constante beeld dat de hengst gedurende het gehele onderzoek heeft getoond. Pontiac beweegt met veel souplesse, veel houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Pontiac veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.’

Pontiac VDT is bij ons geboren en klaargemaakt voor de keuring door mede-eigenaren Peter Wetzelaer en Leonie Bos. Tijdens de KWPN Select Sale veranderde Pontiac van eigenaar.

Voor Velvet VDT, de moeder van Pontiac, is dit niet de eerste goedgekeurde zoon. Na Goldfinger VDT (v. Jazz), Improver VDT (v. Apache) en My Toto VDT (v. Toto Jr) is Pontiac (v. Total US) nu de vierde goedgekeurde hengst.

Foto’s van Wilma Frentz

Bekijk hier de film van het eindexamen van Pontiac

 

 

Total US
Grand Prix dressuur
Totilas
Grand Prix dressuur
Gribaldi
Grand Prix
Lominka
Z1 dressuur
Sondra
Hauptstutbuch
Sir Donnerhall I
M1 dressuur
Contana
Velvet VDT
D-OC Elite Preferent Prestatie
Ferro
Preferent, Grand Prix dressuur
Ulft
Brenda
E-Delypsa
Preferent Prestatie
Calypso I
Optik