Goed getest: Olympia VDT

In de rubriek ‘Goed Getest’ stelt het KWPN – magazine een absolute topper voor uit de IBOP of EPTM, namelijk één van de merries die 85 punten of meer hebben behaald in hun merrietest. Deze editie was het de beurt aan onze Olympia VDT (v. Blue Hors Romanov x Velvet VDT v. Ferro). Olympia VDT werd geboren als eerste dochter van de Elite, Preferent, Prestatie, NMK merrie Velvet VDT. Eerder gaf Velvet al verschillende hengsten, waaronder de KWPN goedgekeurde hengsten Improver VDT (v. Apache) en Pontiac (v. Total US), de DWB goedgekeurde hengsten My Toto VDT (v. Toto jr) en Goldfinger VDT (v. Jazz), het Grand Prix- dressuurpaard Bestseller VDT (v. Ungaro), en de volle broer van Olympia: KSS veilingtopper en KWPN aangewezen hengst Olympus VDT (v. Blue Hors Romanov).

Met een bovenbalkscore van 90/85 op de stamboekkeuring was Olympia VDT al een van de meest opvallende paarden van haar jaargang. Maar ook onder het zadel stelt de Blue Hors Romanov- dochter niet teleur. Het toptalent uit de volle zus van Osmium liep met 9’s voor draf, galop en souplesse naar 85 punten.

Lees het volledige artikel in het KWPN magazine 8 – oktober 2023