Pontiac geeft visitekaartje voor KWPN Select Sale

‘De KWPN Select Sale bewijst zich keer op keer. Of beter gezegd, de hengsten die worden verkocht via de veiling weten zich te bewijzen. Uit de veilingcollectie van dit jaar werden afgelopen verrichtingsonderzoek maar liefst drie hengsten goedgekeurd. Één daarvan is Pontiac.’

Voor de derde KSS-zoon van Velvet VDT (elite pref prest van Ferro) sloeg een Nederlands viermanschap (Paul Jansen, Nikay van Duren, Diederik van Silfhout en Quinty Vossers) de handen ineen, waardoor de opvallend getekende voshengst voor de Nederlandse sport, en inmiddels ook fokkerij, behouden blijft. “Wij geloven in het talent van Pontiac. Zolang dat talent er is en blijft, zetten we in de op de grote sport. Wij geloven in de natuurlijke snelheid en techniek van Pontiac. Dat is voor ons de reden geweest dat wij hem kochten. Natuurlijke snelheid en techniek in de beweging, gecombineerd met een bruikbare bouw en karakter, is in onze beleving de verankering voor de toekomst.”

Lees het volledige artikel in het KWPN Magazine 8 – oktober 2023