Brabant Cup voor Ad van den Tillaart

Tijdens de Centrale Keuring in De Mortel werd Ad volledig verrast met de Brabant Cup, een ereprijs voor een paard of persoon die van betekenis is gebleken voor de regio.

KWPN: “Ad van den Tillaart fokte al heel wat goedgekeurde hengsten, waaronder Osmium, en keuringstoppers. Hij groeide op in een boerengezin en had op jonge leeftijd interesse in de fokkerij. Hij is gepassioneerd, leergierig, volgt de sport op de voet en kan scherp analyseren. Die eigenschappen hebben hem al veel successen gebracht.” sprak Willem Goesten. Uit zijn beste fokmerrie Velvet VDT elite pref prest D-OC (Ferro uit E-Delypsa stb pref prest van Calypso I), een volle zus van de eerder genoemde KWPN goedgekeurde hengst Osmium, fokte Ad onder meer het nationale Grand-Prix paard Bestseller VDT (v. Ungaro) van Ducos Guillaume, de KWPN-goedgekeurde hengsten Improver VDT (v. Apache) en Pontiac (v. Total US) evenals de in Denemarken gekeurde hengsten. Ook andere stammen zette Ad met succes in voor de fokkerij. Tijdens de huldiging stelde Remy Bastings de op Lichte Tour-niveau presterende Improver VDT voor, en verscheen José van Haaren in de baan met de eveneens op dat niveau actieve Governor zoon Kashmire (mv. Ferro, mede-fokker H. Rovers).

Lees het volledige artikel op KWPN.nl

 

Met dank aan José van Haaren, Remy Bastings, Ellen Roefs en Nadja Lommers voor het voorstellen van Improver en Kashmire.

Foto’s door Joyce Belgers