Topscore van 85 in IBOP voor Olympia VDT

Na een stamboekkeuring met 90/85, een derde plaats op de Centrale Keuring in de Mortel en dan nu een top score van 85 punten in de IBOP.  Onder José van Haaren liep Olympia VDT (Blue Hors Romanov x Ferro) een geslaagde IBOP in de Mortel. Met een totaal van 85 punten gaat de merrie vanaf nu met het predicaat Elite door het leven. Ze liet zich goed zien en fijn bewerken en kreeg het cijfer 9 voor draf, galop en souplesse.

KWPN schreeft het volgende over Olympia VDT:

Veel uitstraling
Olympia VDT (Romanov Blue Hors uit Velvet V.D.T. elite pref prest D-OC van Ferro) van fokker Ad van de Tillaart uit Zijtaart scoorde 9’s voor haar draf, galop en souplesse. Deze merrie kreeg eerder al een bovenbalkscore van 90/85 op de stamboekkeuring. “Ook onder het zadel heeft deze merrie veel uitstraling en een mooi silhouet. Ze werd op een hele natuurlijke manier voorgesteld. De souplesse, veer en balans in het lopen vielen positief op. Ze stapt actief met een goede viertakt, maar zou daarin nog meer ruimte kunnen hebben. De draf is taktmatig met een goede souplesse, goed gedragen en een goed gebruik van het achterbeen. Ze galoppeert goed in de drietakt, lichtvoetig en met veel balans.”


Olympia VDT

Naast Olympia VDT liep ook ons fokproduct Olypsa VDT (For Ferrero x Wynton) een fijne proef die werd beloond met 78 punten. Ook deze merrie, die we in gezamenlijk eigendom hebben met Stal Roefs, voert nu het Elite predicaat.


Olypsa VDT

Met dank aan José van Haaren en Ellen Roefs voor alle voorbereidingen het het voorstellen van deze twee fijne paarden!