Kentucky VDT

Kentucky VDT laat geweldige bewegingstechniek zien bij afstammelingenkeuring Franklin

ERMELO – Vandaag verscheen het door VDT Horses gefokte veulen Kentucky VDT in de baan tijdens de KWPN afstammelingenkeuring. Kentucky VDT mocht zich presenteren in de groep van nakomelingen van Franklin; winnaar van het KWPN Verrichtingsonderzoek in 2013. Kentucky VDT liet zich geweldig goed zien en werd tweede.

Over het algemeen waren er vandaag uniforme groepen veulens te zien die vrijwel altijd goed in het dressuurmodel staan. Toch waren de nakomelingen van Franklin het meest opvallend. Ze lieten geweldige bewegingstechniek zien met extra houding, voorbeengebruik en veel balans in draf. Kentucky VDT, een zoon van de elite EPTM merrie Delypsa II VDT (Wynton x Calypso I), moest het veulen Kaliber L (mv. Rubin Royal), van de familie Lamers uit Osch, voor laten gaan.

Kentucky VDT gaat nu in de opfok en we wachten vol verwachting af hoe hij zich verder gaat ontwikkelen.