Goldfinger VDT

Goldfinger VDT gekeurd in Denemarken

HERNING – Ons fokproduct Goldfinger VDT (Jazz x Ferro) heeft vandaag zijn dekbrevet ontvangen uit handen van het Deens Warmbloed Paarden Stamboek. In het Deense Herning werd Goldfinger VDT reservekampioen met 826 punten.

Goldfinger VDT werd vorig jaar als driejarige al voorlopig goedgekeurd. In opvolging daarvan heeft hij nu twee onderzoeken succesvol doorlopen. De eerste was gericht op het karakter van de hengst, de tweede op zijn aanleg als dressuurpaard. In totaal keurde het Deens Warmbloed Paarden Stamboek 20 vierjarige en oudere dressuurhengsten voor de fokkerij.

Goldfinger VDT, momenteel in eigendom van Andreas Helgstrand en Ad Valk, is een volle broer van Hot Shot VDT. Moeder Velvet VDT is de volle zus van KWPN-hengst Osmium.

Bekijk deze link om te zien welke KWPN-hengsten nog meer groen licht kregen van het Deense stamboek.