Buriel Buriël

Buriël H.K. en Juliette Ramel naar Olympische Spelen Rio de Janeiro

Vandaag is er leuk artikel verschenen op www.dehoefslag.nl Het gaat namelijk over het Grand Prix paard Buriël H.K. (Osmium x Krack C uit Ronja KH). Wij hebben dit paard als veulen bij de fokker gekocht en later, als driejarige, verkocht aan Nadja Lommers. Super om te zien dat dit paard Zweden zal vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Dit artikel is overgenomen van www.dehoefslag.nl

Patrik Kittel en Tinne Vilhelmsson-Silfvén waren al zeker van een teamplek in het Zweedse dressuurteam voor Rio, maar wie zouden de andere twee plaatsen innemen? Die kogel is nu door de kerk; bondscoach Bo Jena en begeleider Kyra Kirklund hebben hun keus laten vallen op twee Olympische debutanten: de in Nederland bij Nicole Werner trainende Juliette Ramel en Buriel en Therese Nilshagen met Dante Weltino. Beide paarden lopen nog maar kort op Grand Prix-niveau; Nilshagen debuteerde afgelopen najaar in de Zware Tour en Ramel deed haar intrede in de Grand Prix begin dit jaar.

Buriel Buriël

Juliette Ramel en Buriël tijdens het CHIO Rotterdam in 2017. © Equine MERC

Het nieuws is nog wat onwerkelijk voor Ramel, die haar internationale Grand Prix-debuut afsloot met 73.46% en een eerste plaats. ‘Het is echt een fantastisch paard’, looft Ramel haar talentvolle Buriël. ‘Hij is intelligent en wil altijd werken. De laatste tijd heeft in sneltreinvaart ontwikkeld.’ Ook Nilshagen heeft een kwaliteitsvol paard in haar hengst Dante Weltino. De in Duitsland woonachtige 33-jarige Nilshagen werd recent nog tweede in de Grand Prix Special op het CHIO Rotterdam. In een reactie tegenover Tidningen zegt ze: ‘We doen het rustig aan, ik wil zeker niet gaan overvragen.’

Jena legt uit: ‘Kyra en ik hebben ze goed gevolgd in de loop van het jaar. De combinaties hebben veel kracht ontwikkeld. Het laatste stukje viel pas in Rotterdam in elkaar. Juliette en Therese hebben net datgene wat wij nodig hebben in het Olympische kader.’

Klik hier om het originele artikel te lezen.