Improver VDT

Apache X Ferro Download PDF
  • Geboortedatum 2013
  • Schofthoogte 1.67m
  • Kleur Zwart
  • Stamboek KWPN

Informatie

Verrichtingsrapportage

Exterieur
Improver VDT is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel  staat. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering, een fractie diep uit de borst. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van ligging en goed van lengte. De rug is voldoende van lengte, goed bespierd en licht gezonken. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed bespierd. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien licht onderstandig en van voren gezien rechtsvoor frans gesteld. Het achterbeen is een fractie steil. De koten zijn goed van lengte en vóór iets week gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm, goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met iets ondergeschoven verzenen.

Afstamming
De getalenteerde hengst Apache, de vader van Improver VDT, debuteerde vorig jaar met succes in de Grand Prix-dressuur onder Emmelie Scholtens en de combinatie is in de race voor uitzending naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Apache kreeg al diverse nakomelingen aangewezen voor de Nationale Merriekeuring, en zijn zonen Grand Galaxy Win en Hometown werden bij het KWPN goedgekeurd. Improver VDT werd gefokt uit Velvet V.D.T., die als driejarige kampioene was op de Nationale Merriekeuring. Ze is de volle zus van KWPN-hengst Osmium en bracht van Londonderry een Z-dressuurpaard. Haar zoon van Jazz, Goldfinger V.D.T., werd bij het DWB goedgekeurd. Velvet’s vader Ferro won teamzilver op de Olympische Spelen en was individueel vijfde, de kroon op zijn internationaal succesvolle dressuurcarrière onder Coby van Baalen. De merrie E-Delypsa bracht naast Osmium ook een Z2-dressuurpaard van Ungaro, een ZZ-Licht-dressuurpaard van Amati en een Z-dressuurpaard van Animo. Uit de verder voornamelijk uit springbloed opgebouwde moederlijn komt ook het Grand Prix-springpaard Latzero (v.La Zarras) en het internationale springpaard Mr. Taylor (v.Coronado).

Onderzoekrapport
Improver VDT is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende tot veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. In ontspanning is de stap zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte en souplesse. De draf kenmerkt zich door veel afdruk, goed in balans, makkelijk en ruim voldoende van ruimte. Improver VDT kan in draf makkelijk verkorten en blijft dan heel taktmatig. De galop is krachtig, ruim voldoende tot goed van ruimte en ruim voldoende gedragen. Improver VDT beweegt met een goede souplesse en een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Improver VDT veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Momenteel komt Improver VDT uit op Lichte Tour niveau onder Remy Bastings.

Nieuwsberichten over Improver VDT

– Improver VDT Brabants Kampioen
– Improver VDT Kringkampioen M1
– Video Improver VDT te zien op KWPN.tv
– Improver VDT ontvangt KWPN dekbrevet!

Apache
UB 40
Olivi
keur
Kilucienne
keur, pref, prest, sport-dres
Tolanda
elite, pref, prok
Krack C
Olanda
ster, pref
Velvet VDT
elite, pref, prest, d-oc
Ferro
pref
Ulft
keur
Brenda
ster, pref, prest
E-Delypsa
pref, prest
Calypso I
Optik H